TRAVNIK SOUVENIRS

SKULUPTURA

VEZIROV SLON

Autor: Dejan Pranjković

Vezirov slon koji je iskočio iz Andrićeve priče i našao se u parku kraj njegove rodne kuće, kipar je vođen svojom imaginacijom stvorio neočekivanu umjetničku interpretaciju. Želja mu nije bila predstaviti uznemirenu i uplašenu životinju kakva je prikazana u priči , već je načinio spoj dva lika. Formom i izgledom oblikovao je vezirovog slona, ali mu je udahnuo narav i životnu energiju ovčice Aske, iz Andrićeve poznate pripovjetke “Aska i Vuk”….

Dimenzije: 14 cm ~ 20 KM
Dimenzije: 7 cm ~ 15 KM

SKULUPTURA

SMRIKE

Autor: Bogdan Bogdanović

Prema umjetničkoj zamisli Bodgada Bogdanovića, arhitekte iz Beograda, 1975. godine podignut je spomenik na smrikama, između Travnika i Novog Travnika, na mjestu masovnih fašističkih pogubljenja civilnih žrtava u Drugom svjetskom ratu. Spomenik na Smrikama, u obliku 12 kamenih skuluptura, dio je Bogdanovićevog autorskog ciklusa od 18 spomenika u bivšoj Jugoslaviji, posvećenih žrtvama fašizma u Drugom svjetskom ratu.
Inicijativnom i akcijom GS Tvornica mašina Travnik, uz sudjelovanje lokalne i državne zajednice , spomenik Bogdana Bogdanovića je obnovljen,

Dimenzije: 14 cm ~ 20 KM
Dimenzije: 7 cm ~ 15 KM 

Close
Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg web iskustva.
Close